Cabane si refugii

Cabane si Refugii in Masivul Piatra Craiului :

         Turistii veniti in Piatra Craiului li se poate asigura un loc de inoptare la una din numeroasele pensiuni aflate la poalele acestuia sau in satele de mare altitudine Sirnea, Fundata, Magura, Pestera. Deasemenea reteaua de cabane si refugii este bine dezvoltata tinand cont de suprafata nu foarte mare a acestuia, dintre acestea putem aminti:

Cabana Curmatura – 1470 m alt.,este situata pe versantul N-E al masivului care separa muntele Piatra Mica de Piatra Craiului Mare .Cabana dispune de 75 locuri de cazare ,camere de 2-6 paturi si la comun ; lumina electrica ,restaurant. Cabana a fost data in folosinta in anul 1938;

Cabana Curmatura

Cabana Plaiul Foii – 859 m alt., 13 Km de la Zarnesti, fiind situata pe malul stang al Barsei. Este cea mai veche casa de adapost din Piatra Craiului. A fost data in folosinta in anul 1937, renovata in 2001 dispune de 60 locuri de cazare cu bai si lumina electrica, restaurant, locuri de parcare si corturi, telefon, deschisa tot anul. Drum pietruit destul de stricat.

Cabana Plaiul Foii

Casa de vanatoare Piatra Craiului – 1090 m alt., 3 Km de la Cojocaru pe drumul forestier carosabil de pe Valea lui Ivan. Aceasta dispune de 50 locuri de cazare î® camere separate, lumina electrica, telefon. Este destinata mai mult activitatii cinegetice.

Cabana Gura Ralui – 740m alt. ,2 Km din centrul orasului Zarnesti, 3 Km de la gara pe drumul de pe Raul Mare . Aceasta dispune de 60 de locuri de cazare in camere cu doua paturi, restaurant, lumina electrica , apa curenta , telefon ,program permanent. Drum asfaltat pana langa cabana.

Cabana Garofita Pietrii Craiului – 1100m alt., 4,5 Km de la Cojocaru pe drumul forestier carosabil din lungul vaii Dragoslavelor. Casa de adapost a fost data in folosinta in 1979 dispune de 50 locuri de cazare in camere de 4-8-10 paturi ,sala de mese .

Cabana Valea lui Ivan – aflata pe Valea lui Ivan din masivul Piatra Craiului (alt.1090 m) este un punct de plecare spre creasta sudica a masivului Piatra Craiului. Acces de la podul Dambovitei prin chei spre Satic, iar la centrala electrica dreapta peste pod apoi pe triunghi rosu, dar si acces auto pana la cabana pe timp frumos.

Cabana Brusturet – 992 m alt., 11 Km de la Podul Dambovitei, 6 Km de la Dambovicioara. Este singura cabana care deserveste partea de sud a masivului fiind data in folosinta in 1969, are regim de han turistic si dispune de 60 de locuri de cazare , restaurant, lumina, apa curenta, patru casute cu cate doua paturi.

Cabana Brusturet

Refugiul Grind – 1620 m alt. Se afla pe plaiul Grindului si are o capacitate de 10 locuri . A fost instalat in 1983. Apa la 30 min coborare.

Refugiul Grind

Refugiul Spirla – alt 1420 m.,ars in 2002 . A fost instalat in 2003. Apa la 20 min coborare.

Refugiul Spirlea

Refugiul Sperantelor – 1685 m alt., situat pe Valea Cioranga Mare, identic ca marime cu refugiul Ascutit, pe traseul nemarcat dintre varful Ascutit si cabana Plaiul Foii. Este intr-o stare destul de proasta dar se poate innopta in el. Nu are apa in apropiere.

Refugiul Sperantelor

Refugiul Varful Ascutit – 2130 m alt. Este unul dintre cele mai 3 refugii alpine din Piatra Craiului si are o capacitate de 8-10 locuri. A fost refacut in anul 2001. Este intr-o stare destul de proasta cu priciuri rupte, se poate innopta la nevoie. Nu are apa in apropiere.

Refugiul Varful Ascutit

Refugiul Vf .Grind sau Grind II – cel mai inalt refugiu alpin din Crai, situat in imediata apropiere a varfului cu acelasi nume are o capacitate de 8-10 locuri. A fost instalat in 2003. Nu are apa in apropiere.

Refugiul Vf .Grind sau Grind II

Refugiul din Saua Funduri – aflat sub saua cu acelasi nume are o capacitate de 8-10 locuri. A fost instalat in 2003. Nu are apa in apropiere.

Refugiul Diana – refacut in anul 2003 are o capacitate de 8-10 locuri si e situat in Poiana Diana imediat sub turnurile Dianei. Nu are apa in apropiere.

Refugiul Diana