Circuitul de motocros Zarnesti

Circuitul de motocross din zona Breghina (Brebina) din Zarnesti a fost construit in anul 1954, fiind functional cu o pauza de 8 ani intre ’84 si ’92, fiind mutat in acesti ani la Gura Raului. Din 1992 este repus in functiune de catre Vectra Zarnesti, iar in 1996, aici are loc prima etapa de campionat motocros european din Romania, in 2002 circuitul primeste omologarea Uniunii Europene de Motociclism oraganizandu-se Campionatul European de Motocros, la clasele MX65, MX85, MX Juniori, iar in 2004 s-a organizat Trofeul Natiunilor Europene.
Circuitul de motocros din zona Breghina din Zarnesti este considerat circuitul cu viteza medie pe tur cea mai mica din Romania datorita arhitecturii sale si a elementelor tehnice, cu un record de 38 km/h .
Se poate ajunge la circuit din drumul DN 73A pe doua variante de drum pietruit : la benzinaria Rompetrol de la iesirea din Zarnesti virati dreapta sau la Serviceul Bosch tot dreapta, doar daca mergeti in directia Sercaia, in directia inversa virati la stanga .