Turismul

Turismul in orasul Zarnesti si imprejurimile acestuia.

Datorita pozitiei geografice orasul Zarnesti are mari posibilitati de dezvoltare in domeniul turistic in special cel montan. Baza turistica a orasului nu este una foarte dezvoltata dar se poate practica turismul in conditii optime. Prezenta pensiunilor agro-turistice si a cabanelor face ca in Zarnesti sa se practice un turism de recreere sau cu se mai spune un turism “verde” sau “ecologic”.
Turistii veniti la Zarnesti pot inopta la pensiunile din oras sau la cele din apropiere din zona Plaiul Foii, Poiana Marului sau Tohanita-Predelut. Ei pot practica in timpul petrecut la Zarnesti alpinismul, echitatie(calaria), drumetiile montane sau se pot delecta privind natura in adevarata ei splendoare in cele mai salbatice zone din Europa si anume in Piatra Craiului unde populatia de animale salbatice este foarte numeroasa. Deasemenea Masivul Piatra Craiului este principala atractie turistica a zonei Zarnestiul fiind principala baza de plecare spre cele mai multe si cele mai frumoase trasee turistice din masiv. Se mai pot practica plimbarile cu carutele trase de cai spre comunele apropiate Magura sau Pestera, sau se mai poate practica asa numitul”bird watching” in Prapastiile Zarnestiului sau imprejurimi. Potentialul turistic al zonei este imens si nu se poate exprima prin cuvinte.

Atractiv prin prezenta in apropiere a muntilor Piatra Craiului, Zarnesti este un excelent punct pe harta turistica in ceea ce priveste frumusetea locurilor, ospitalitatea oamenilor si a locurilor unde va puteti caza. In prezent reteaua de pensiuni turistice sau case de vacanta este in expansiune, lucru care nu face decat sa ne bucure. Numarul turistilor este inca mic cu toate ca este in crestere, proprietarii de pensiuni avand mult mai multe locuri de cazare decat numarul de turisti. Speram ca in anii urmatori numarul turistilor sa creasca, potentialul zonei fiind unul foare mare.

In orasul Zarnesti puteti inopta la una dintre cele peste 20 de pensiuni turistice, la una dintre cabanale din zona Zarnestiului sau din Masivul Piatra Craiului, ori puteti veni cu cortul sau cu rulota ! Asta depinde de conditiile pe care le asteptati de la locul de cazare. Mai multe informatii despre pensiunile si cabanele cu posibilitati de cazare din zona puteti gasi in paginile siteului la Cazare si Piatra Craiului / Cabane si Refugii

Odata ajunsi in orasul Zarnesti trebuie sa va ganditi la cazare. Puteti alege una din cele peste 20 de pensiuni turistice care ofera confort ridicat sau la una dintre cabanele de munte. Dupa cazare timpul liber pe care il ve-ti petrece aici vi-l puteti umple in mai multe feluri :

– vizitand cartierele orasului, bisericile,

– puteti manca si petrece la unu din restaurantele sau pizzeriile din oras,

– puteti face prlimbari in padurile din apropiere,

– plimbari in muntii Piatra Craiului sau Bucegi,

– alpinism in Prapastiile Zarnestiului,

– motocros pe traseul din apropiere,

– plimbari cu caii,

– puteti sa vizitati cetatea Rasnovului sau Castelul Bran,

– comunele Magura, Pestera sau Poaiana Marului pentru a va aduce aminte cu era pe vremuri sau

– puteti sta si relaxa la un picnic in natura.

– jucati tenis sau fotbal pe terenurile de la clubul Torpedo

– puteti face mountainbiking sau plimbari cu ATV ul

– si multe altele !

Una dintre ultimele atractii turistice este in padurea din apropierea orasului la “Rezervatia de ursi” unde sunt aduse diverse exemplare din aceasta rasa raspandita pe meleagurile noastre, care au fost agresati sau prost ingrijite in gradinile zoologice sau prin anumite zone nesalbatice deoarece acesti ursi nu provin din zone ca padurea din zona muntelui Tampa din Brasov ci sunt ursi care au luat contact cu omul mai des si sunt putin salbatici. Aceasta rezervatie este inchisa momenta publicului de la noi, spun asta pentru ca diferite grupuri de turisti strani, contra unei sume de bani, au avut acces la rezervatie. Ramane de vazut daca in viitor, rezervatia imprejmuita cu garduri cu curent, bariera si camere de supraveghere va fi data spre vizitare turistilor sau nu.

Ultima noutate din ecoturism este ca alaturi de Maramures si Muntii Apuseni, orasul Zarnesti va fi printre primele trei zone din tara certificate ca destinatii ecoturistice, incepand din primavara anului viitor, alte sase zone aflandu-se pe lista viitoarelor destinatii ecoturistice din Romania si urmand sa fie certificate pana la sfarsitul anului 2014.
Anuntul a fost facut, in data de 23 octobrie 2013, la Poiana Brasov, la cea de-a doua editie a Conferintei europene de ecoturism, de presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Razvan Filipescu, care a afirmat ca noua zone din tara sunt propuse pentru a deveni destinatii ecoturistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism a mai spus ca destinatiile care au dosarele de certificare “in lucru” sunt: “Creasta Cocosului-Mara-Cosau” din Maramures, “Padurea Craiului” din Muntii Apuseni si “Piatra Craiului” din zona Zarnesti.