Sportul

Zarnesti – un oras unde sportul e la el acasa

Datorita climei dar mai ales a pozitiei geografice a orasului, in Zarnesti se pot practica o serie de sporturi cum ar fi fotbalul, alpinismul, schiul, motocrosul, mountainbiking, s.a. .

Zarnestiul este cunoscut in principal datorita alpinismului care a fost o lunga perioada de timp un sport consacrat pentru oras prin castigarea de catre sportivii zarnesteni de la clubul Torpedo a multor concursuri de profil.

Poate tot la fel de consacrat este motocrosul, un sport care se practica de multi ani la Zarnesti, la inceput pe branele de sub Piatra Mica langa cabana Gura Raului ca mai apoi sa-si desfasoare probele pe traseul de pe Brebina, mai nou refacut de catre patronul unei mari companii brasovene care detine si clubul de motocros Vectra.

Un sport mai nou care este practicat mai ales de turisti este echitatia (calaria) care incepe sa se dezvolte vertiginos cateva centre unde se pot inchiria cai si echipamentul necesar practicarii acestui sport.

Alergarea montana prinde si ea contur, din ce in ce mai multi tineri, dar si persoane de alte varste au inceput sa practice acest gen de alergare .